Führer

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ranná čistota

Mierna paródia na lullin článok, bez urážky...

Prvým zapochybovaním o čistote na mojej ceste sa stal mladík - stredoškolák (16), ktorý stojí každé ráno so šiltovkou na hlave a rukami vo vreckách pod oknom bytového domu vedľa brány. Stále mi vŕtalo hlavou, prečo má ruky vo vreckách až raz som sa odvážil a povedal som mu: "Ukáž mi svoje ruky!" Ani nie, že by som mu to povedal, skôr som mu to prikázal a keď odmietol, zaútočil som naň dáždnikom. Reflexy fungovali a on vytiahol ruky z vrecák. Fúj, mal ich špinavé až hrôza. Za nechtami hlina, na nechtoch nalepené zbytky šušien, čo vylovil z nosa a o ďalších veciach radšej ani nehovorím, aby ste sa nedogrcali.

Druhého človiečika, taktiež študenta (19), stretávam vždy vyobliekaného v najmodernejšom trendovom oblečení, s papierovou taškou a klopkajúcimi topánkami. Čo si však pravidelne všímam je, že má oči neumité a v očiach mu ostávajú zbytky zaschnutých výlučkov slzných žliaz. Ale to by bolo celkom tolerovatelné. Netolerovateľné je to, že keď sa mi pozdraví: "Dobré ráno!", ovanie ma dračím dychom, až ma začnú oči štípať. Asi ho rodičia nenaučili používať zubnú kefku.

Keď sa dostanem približne do tretiny cesty, míňam pána (45) s briadkou v okuliaroch. V lete sú tmavé, v zime svetlé. Hrdo a radostne si vykračuje v obleku a plášti s kufríkom v ruke. Celkom sympatický pán, keby nesmrdel. Odhadujem sa, že v rámci šetrenia na rodinnom rozpočte sa umýva raz za dva týždne. Toho by som nechcel stretnúť na verejnom WC.

Pod stromom na zastávke stoja tri štebotavé dievčatá (13), usmiate v džínsoch rozoberajú trápenia dospievajúcich. Väčšinou ich tolerujem, aj keď lupiny v ich vlasoch prehliadnuť nemožno. Najmä nie v tedy, keď začne trošku pofukovať a ja mám pocit, že sneží.

Jeden mladý muž (29) sa spoza skiel na okuliaroch na mňa milo usmeje. Občas mám pocit, že otvára ústa a zdraví, pohnem preto perami, aby som odzdravil. Keď sa usmeje viac je mi jasné, že jeho chrup toho zažil viac ako protéza mojich starých rodičov. Minule som si ale všimol biely fľak na ľavom stehne jeho obleku. Nebudem to tu rozoberať, ale s podobným fľakom prišla raz v jednej komédii jedna dáma do čistiarne a to čo sa tam odohralo, stálo za pozretie. Čistiar v tom filme povedal, že je potrebné poznať zdroj toho fľaku, aby vedel zvoliť správnu metódu čistenia a potom ten fľak olízal.

Obľúbenou postavou sa stala ryšavá žena (33) s kučeravými dlhými vlasmi. Každé ráno sa ponáhľa v bielych plátených nohaviciach a bielom tričku do lahôdok. Zdá sa, že je zdravotníčka, alebo učiteľka v jasliach, či materskej škole. Je veľmi ženská. Dal by som si povedať, keby... Tiež nešetrila na peniazoch za teplú vodu a hlavne v období keď má menzes.

Do mäsiarstva, ktoré obchádzam, zo zvedavosti nakúkam, aby som sa uistila, že je tam chlapík (35) v bielej čapici obklopený vôňou čerstvo nakrájanej ružovej šunky. Akurát, že pohľad jeho zakrvavené ruky, ktorými si sporadicky poškriabe zadok a potom krája tú šunku, ma navádza na vegetariánstvo.

Znežniem pri pohľade na otecka či mamičku, držiacu za ruku dcérku (5) s dvoma zapletanými vrkočmi a bábou v ruke. Maličké krôčiky tohto človiečika nestačia uponáhľaným rodičovským. Dievčatko má v kútikoch zbytky raňajok a jeho otec zbytky kávy na kravate. Matka ešte stále kruhy pod očami a pery namaľované akoby za pohodu a bez zrkadla.

Parkovacie karty predáva chlapec (23) v oranžovej veste. Stojí na mieste a pozoruje okolie. Občas si z nosa vyberie sušňu, vytvaruje medzi prstami guličku a odpáli ju smerom k odchádzajúcemu autu. Je to známy alkáč a dnes si opäť nevymenil spodnú bielizeň, do ktorej sa predvčerom pomočil.

Celkom blízko centra sa medzi moje ranné istoty zaradila pani (50) v kostýme s taškou v ruke, vyzerajúca ako poisťováčka. Má hormonálnu poruchu a tie fúzy by si mohla občas aj oholiť. Možno dnes nestihla.

Na poslednom prechode pri čakaní na zelenú povievajú vo vetre plavé vlasy oproti stojacej pani (40) so žiariacimi modrými očami. Vidno na nej, že myšlienkami blúdi v úplne inom svojom svete. Pri bočnom pohľade som si všimol, že si už aspoň rok nečistila uši. Výlučky mazových žliaz z ucha jej takmer vypadávajú z uší a pri každej otázke toho druhého požiada, aby jej to povedal hlasnejšie, že nepočuje.

Možno práve Vy nastupujete do električky a každé ráno ma pozorujute, ako chodím okolo so zvláštym úsmevom a vôbec si Vás nevšimnem. Avšak som čestvo osprchovaný a oholený. Mám vyčistené uši, umytú tvár. Oblek si mením denne a spodnú bielizeň aj 2x, podľa ročného obdobia. Zubná kefka a dentálna niť sú moje kamarátky a obliekam sa zásadne po raňajkách. Alkohol nepijem, nepomočujem sa od momentu, čo ma posadili v mojich 13 mesiacoch na nočník a logicky ako chlap nemávam menštruáciu. Sex mávam pravidelne a tak nie som odkázany na masturbáciu a polúciu. Vlasy si strihám na krátko a používam šampóny, ktoré moju hlavu nepremenia na snežný mrak.

Takže ak ma ozaj pozorujete, už viete kto som, a preto vás chcem poprosiť, nezabudnite na rannú a vlastne aj na celodennú hygienu. Potom svet bude krajší a ja budem mať pocit, že nežijem v časoch, keď vodu nahrádzala voňavka a šampón vystriedal púder a parochňa.


Čistota masy | stály odkaz

Komentáre

  1. :)))
    dosť dobré
    publikované: 06.05.2005 10:11:54 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 2 lulla
    od teba je to dvojita pochvala

    Napisal by som aj: "bolo i potesenim", ale mohlo by to vyzniet dvojzmyselne ;)
    publikované: 06.05.2005 10:54:17 | autor: Führer (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. vtipne
    doplnene a uplne ine

    po precitani lullinho clanku som ostala zamyslena... pri tomto som sa iba usmievala... ucinok oboch prijemny... :o.)
    publikované: 06.05.2005 11:57:25 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. nedalo mi..
    Prechadzam jednotlive clanky plne 'dolezitosti' a narazil som na toto...neda mi to neukazat ctenemu citatelovi a upozornit ho najma na posledne suvetie v predposlednom odstavci. Zacina slovami "Oči má ako..."

    http://fuhrer.blog.sk/detail-bill-gates.html?a=8a8881e711220bea29ab73f9ab058a17

    Ocenujem autorovu odvahu, vdaka ktorej napisal tento clanok a zaujimalo by ma, ako dlho mu trva, kym tu osobu uvedie do stavu "Absolutnej dokonalosti".
    publikované: 08.12.2005 17:22:17 | autor: Zeman Filip, Ing. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014