Führer

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O dámskej spodnej bielizni - I. diel - nohavičky

Keďže nejakú tú dobu trvalo zbieranie materiálu, chvíľu trvala príprava tohoto prvého dielu. Ale dočkali ste sa.

Začnem vtipom, čo som dnes počul.
Aký je rozdiel medzi tangami a bombarďákmi? Kým v bombarďákoch hľadáme zadok, v zadku hľadáme tangá.

História
Nevieme presne kedy vznikli nohavičky, ale podľa biblického odkazu to asi bolo v momente keď Adam s Evou odpočívali po tom, čo zjedli jablko zo stromu poznania a keď sa pri nich objavil Boh. Obaja sa skryli a potom sa Bohu ukázali už zahanbení a zaodetí do figových listov. Ktorého z tých dvoch to bol nápad, dnes už nezistíme, rovnako ako sa nevedia všetci experti na nohavičky zhodnúť, či sa jednalo o nohavičky alebo iba o nejakú minisukňu.

Doba šla ďalej a po časoch antiky, keď pod tunikou nebolo nič, prišiel starovek, keď sa zahaľovalo všetko. Možno práve vtedy niekto vymyslel nohavičky. Rytieri im dali kovovú podobu a nazvali to pás cudnosti. Tento mal jednú menšiu chybu. Prechádzky v mraze mohli mať neblahé následky a majiteľkyné prirodzenie, kto už priložil jazyk na zmrznutý kov, vie o čom hovorím. Navyše často dochádzalo u dám s pásom cudnosti i u tých bez neho k zápalu pľuc spôsobenému práve odhaleným lonom.

A tak istý lekár, ktorého meno si nepamätám, prišiel túto príčinu častého zápalu pľúc u žien. Navrhol teda, aby si obliekli niečo čo tieto partie zakryje. A tak vznikli bombarďáky. Ako už názov napovedá, ten lekár pochádzal z Francúzska. Pri počte sukienok, ktoré sa vrstvovite na sebe v tej dobe nosili, by bolo značným problémom močenie a tak boli tieto bombarďáky v rozkroku nezošité.

A čas plynul a sukní na sebe ubúdalo a ubúdalo, až nakoniec ostala jedna a pod ňou logicky bombarďáky bez otvoreného rozkroku.

20 storočie najdynamickejšie poznačilo vývoj nohavičiek. Už v roku 1939 sa začali používať nohavičky s minimom látky, predchodkyňe novodobých tango nohavičiek. Samozrejme najprv ich využili ako pracovný odev dámy najstaršieho remesla. Z desaťročia na desaťročie ubúdalo látky na civilných nohavičkách. S príchodom bikín sa aj nohavičky zmenili na bikiny style. V roku 1970 dochádza k prelomu a v puritánskej Amerike sa na trhu objavujú plavky, ktorých spodný diel pozostáva len z niekoľkých šnúrok a dráždivého trojuholníčka vpredu. Amerika zostala v šoku a tento výstrelok tvrdo bojkotovala. Na druhej strane, s veľkým nadšením ho prijali na brazílskych plážach a zahanbiť sa nenechali ani Francúzky.
Absolútny boom prežívajú "tango nohavičky" v 90.rokoch. Upnuté džíny, ľahko priesvitné materiály, priliehavé šatičky... to všetko spôsobilo, že "bombarďáky" boli nahradené minimalistickým spodným prádielkom. Dá sa povedať, že nové milénium bolo privítané v tango nohavičkách. Ak sa na prelom tisícročí dívame z pohľadu zahalenia ženského lona, v predchádzajúcich miléniách bolo lono odhalené. Teraz ho zakrývajú tangá. Na druhej strane, ak sa pozrieme na to z pohľadu storočí, jednoznačne je prelom 20 a 21 storočia nl. v znamení zmenšovania tohto odevu.

Nosenie
Pri nosení nohavičiek je však dôležité uvedomiť si niekoľko dôležitých faktov. V prvom rade by ste sa mali vyhýbať materiálom z umelých vlákien, lekári odporúčajú bavlnu, alebo prírodný hodváb. Tie sú vzdušné a zabraňujú vzniku nepríjemných kožných alergií. Ďalším dôležitým krokom v správnom výbere  je ich správna veľkosť. Príliš obtiahnuté a tesné nohavičky spôsobia viac škody ako úžitku. Jednak zarezané nohavičky na všetkých stranách nie je nič príjemné ani estetické, jednak pri každom pohybe prenášajú do pošvy nebezpečné baktérie, ktoré môžu spôsobovať rôzne problémy (zápaly, nepríjemné výtoky, svrbenie, pálenie)...
Pokiaľ máte celý deň svoje tajné miesta odeté do tohto sexy kúsku, vymeňte ho doma za niečo voľnejšie. Veľkú službu vám spraví voľný bavlnený domáci odev (kľudne si ho oblečte "naholo") a do postieľky si taktiež dajte niečo voľnejšie a vzdušné (vynikajúca je nočná košieľka - celé vaše telo bude môcť voľne dýchať. Vhodné sú aj vzdušné bavlnené nohavice alebo šortky. A pokiaľ si neoblečiete nič, taktiež dobre...

Ako nakupovať
Výrobcovia spodnej bielizne skutočne nezaháľajú. Obchody sú do prasknutia plné rôznymi druhmi, farbami, vzormi, a pri pohľade na ne sa nám zastavuje dych. Veľmi obľúbené sú sexy krajkové, ktoré jemne priľnú k telu a dodávajú pocit neodolateľnosti. Čo sa týka výberu farby, záleží len na farbe, ktorá prevažuje v šatníku dámy. Ak si dáma nevie vybrať, nech zabudne na klasickú bielu a čiernu. Opálenému telu pristanú pastelové farby. Partner pri pohľade na farebnú čipku určite onemie úžasom.


Čistota masy | stály odkaz

Komentáre

  1. pokochať sa :o)
    Teda. Poviem ti... Nečítal som to, ale som sa iba kochal :o) Druhý diel bude o tom, čo je pod takými nohavičkami?
    publikované: 11.06.2004 02:35:09 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Tak to asi nie
    Skor to bude o dalsich veciach: podprsenka, korzet a podvazky, cize este 3 diely minimalne, podla zaujmu
    publikované: 11.06.2004 02:44:30 | autor: Führer (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Keep up the good job, pal!
    Hľa praktický príklad estetickej (sexualnej) výchovy. Vivat dmiba! Live long and prosper!
    publikované: 11.06.2004 08:38:01 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. skusim nazov jedneho jehovistickeho casopisu voci komentaru Thalena
    Zobudte sa
    publikované: 11.06.2004 09:43:54 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ked mi tak radi spíme... :(
    Hold, čo si počať, keď sa človek už narodí s Alzheimerom?
    Strašne rád by som si to vymenil s Ronaldom Reaganom až na to, že by ma asi do kapitolu nikto na limuzíne neodviezol... einschudigung Sie bitte, Herr Furerer :)
    publikované: 11.06.2004 09:50:28 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Ked mi tak radi spíme... :(
    Hold, čo si počať, keď sa človek už narodí s Alzheimerom?
    Strašne rád by som si to vymenil s Ronaldom Reaganom až na to, že by ma asi do kapitolu nikto na limuzíne neodviezol... einschudigung Sie bitte, Herr Furerer :)
    publikované: 11.06.2004 09:50:55 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. panecku
    fuha, ja len dumam nad tym, kto to tym babam navrhuje? co je to za cloveka? ako pride na to vzruso? ved tie gatky su stale lepsie a lepsie :-))
    publikované: 23.11.2004 12:51:09 | autor: systemadmin (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. *
    skutocne pekne obrazky! ale aj tak je navzrusujucejsie ocakavanie toho co nohavicky skryvaju. Vlastne ked to uz odhalime, nie je to az take vzrusujuce.
    publikované: 23.11.2004 14:08:28 | autor: neologik (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. RE: pokochať sa :O
    pravda..:D
    publikované: 26.11.2012 16:17:54 | autor: ja (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014