Führer

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

For Yurij, či aké je tvoje boľševické meno, info o tomto tématickom celku

Aby sa náhodou niekto neopýtal opäť, vysvetlím, čo v tomto tématickom celku s názvom System of a Down uverejním...

Čo sa týka kapely, ok, beriem. Zámer celku, je ale iný. Celý slovenský systém ide down. Zhruba pred rokom či dvoma, som sa dostal k jednej MP3-jke, kde je akoby rozhovor dvoch ľudí. Rádového občana sa pýta redaktor, čo si myslí o situácii na Slovensku. Ak to niekto počul, vie o čom bola debata. Pre tých nezaineresovaných bola väčšina slov vulgárneho charakteru, ale bohužiaľ, čo povedal bola poväčšinou pravda.

Budem citovať jednu z tých slušnejších viet: "Všetko ide do sračiek..."

Po zhruba dvoch rokoch (BTW asi presnejšie by bolo po 14 rokoch+pár mesiacov, ak nerátame obdobie kráľovania komančov), sme už v tých sračkách, napriek plánovanému vstupu do EU, asi tak po pás ak nie po hrudník a stále klesáme.

Po rozbíjačoch a tunelároch, ktorí nastúpili po sebe od 1989 roku, t.j. KDH, HZDS, ZRS, máme aktuálne vo vláde korupčníkov SDKÚ a nezabudnime ani na ich bývalú partiu z SDĽ a spol. Je to asi rovnaká paralela vývoja všetkých krajín po zavedením demokracie. Najprv sa musí všetko zrušiť, vrátane toho dobrého. Potom sa to musí rozkradnúť. Keď už sa nedá rozkradnúť, príde na rad bakšiš.

Je to na niekoľko generácií, kým vzniknú ekonomicky zabezpečení jedinci typu Paľko Ruskovie, ktorí samozrejme nebudú hájiť len naše záujmy. ale aj svoje. Boli by samozrejme idealistami a my naivnými, keby sme si mysleli, že to tak nie je. Idealisti prídu na rad neskor...

Jedinci model P. R. budú ochraňovať svoje ekonomické záujmy, ale zároveň sa budú snažiť, aby Slovensko prosperovalo. Prečo? Lebo budú na tom profitovať. A o to im pôjde.

Táto skupina popoženie Slovensko do predu po určitú hranicu, keď si konečne Slováci začnu uvedomovať, že sú časťou celku, pre ktorý treba pracovať, aby sa v ňom mali všetci dobre. Aby mali sociálne istoty, o ktoré v tejto druhej fáze práve prichádzame. Potom nastupí ďalšia skupina - idealisti. Tí to budú robiť z nadšenia a pre potreby národa. Pred svojími osobnými záujmami budú uprednostňovať záujem verejný.

Vravíte si, že to nie je možné. Ja si naopak myslím, že áno. Takéto modely s idealistami už začínajú fungovať v severských krajinách a Holandsku. Takto funguje väčšina východoázijských krajín. Ale tam je značne iná mentalita - na vyššej úrovni. Navyše nemajú za spoluobčanov lenivých Rómov, ktorých azijati veľmi dávno vyhnali k nám a severania a holanďania nám ich vrátili späť. Napadlo ma ich porovnať k Čiernemu Petrovi, ktorého máme bohužial stále my.

Problém je, že tento model skôr či neskôr opätovne vystrieda nejaký z tých nižších modelov, najčastejšie ten prvý a potom to opäť začne odznova. Preto System of a Down.


System of a Down | stály odkaz

Komentáre

  1. heh
    uz mi je to jasne. vyzeras ze mas celkom pekny prehlad
    publikované: 19.03.2004 17:13:48 | autor: yuri (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. imperium
    ked chces vybudovat imperium musis mat prehlad o konkurencii :))
    publikované: 19.03.2004 18:02:22 | autor: Führer (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nieje
    ha ha ha
    publikované: 19.10.2006 17:22:38 | autor: ti si kokot (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014